Afscheid van Magerøya
Door: Rini en Elly
Blijf op de hoogte en volg rini en elly
21 Mei 2009 | Noorwegen, Oslo
We willen het vissersplaatsje Skarsvåg aandoen, niet ver bij de Noordkaap vandaan, waarvandaan een wandeling naar een bijzondere rotsformatie gemaakt kan worden. Skarsvåg is een leuk, schilderachtig plaatsje tussen hoge bergen ineen geklemd. We slenteren rond het haventje en terug gekomen in de camper kunnen we wel een warme chocolademelk gebruiken.
Aan de rand van het dorpje begint de wandelroute naar de rotsformatie Kirkeporten. Dik ingepakt gaan we op weg over het pad dat volgens de boekjes als vrij makkelijk aangegeven wordt. Het is niet echt moeilijk, maar voor mensen die niet al te best ter been zijn en kleine kinderen is het nog een hele opgave, lijkt ons. Het wandelniveau ligt hier toch even anders dan bij ons thuis. Na een half uurtje hebben we ons object bereikt, de Kirkeporten, een rotsformatie in de vorm van een kerkdeur. De grillige rotsen eromheen en het uitzicht op de Noordkaap is natuurlijk weer fenomenaal. Waar in dit land heb je geen mooi uitzicht? Na een vrij lange fotosessie beginnen we aan de terugweg en al snel is de camper weer bereikt en verlaten we Skarsvåg.
Dan is het echt afscheid nemen van Magerøya. Nog een keer werpen we een blik over het Noordkaapeiland dat ondanks het barre klimaat, de kale vlaktes en zijn afgezonderde ligging een speciaal plekje in ons hart heeft veroverd nu we het beter hebben leren kennen.
Rini en Elly
22 Mei 2009 - 17:50
Hes En Jos:
Zo, dat was bijna een boek dat we te lezen hadden. Maar het kwam ons allemaal wel erg bekend voor!!!! We genieten er danook weer heel erg van. En nu weer naar het Zuiden. Dat is ook geweldig hoor.
Groet, Hes en Jos -
25 Mei 2009 - 08:27
Janny En Rienko:
Wat een mooie verhalen en prachtige foto's!
Het is inderdaad genieten wat er steeds weer te lezen valt.
Maak er nog een mooie tijd van!