Van stapels boeken tot rammelende ramen.
Door: Rini en Elly
Blijf op de hoogte en volg rini en elly
08 Maart 2009 | Nederland, Dronten
Onze camper krijgt ook nog een ramencheck. We kregen een brief van de fabrikant dat bij het merk camper dat wij hebben bij bepaalde bouwjaren de ramen na verloop van tijd los kunnen gaan zitten en in het ergste geval eruit zouden kunnen vallen. Dus werden deze campereigenaren verzocht naar een dealer te gaan om er iets aan te laten doen, wat neerkomt op nieuwe ramen aan laten brengen, want we zitten er niet op te wachten dat we onderweg een raam verliezen. Dat vorig jaar de beugels waar ons fietsenrek op aangebracht moest worden, niet goed vast bleken te zitten was al erg genoeg.
Wat ook handig is, is om te kijken welke campings er in Scandinavie vroeg in het jaar geopend zijn en laat in het jaar sluiten. Het kampeerseizoen daar kent andere tijden dan bij ons in Nederland. Gaan hier de meeste campings op 1 april of met Pasen open en sluiten weer na de herfstvakantie, daar gaan ze soms pas half mei of begin juni open en sluiten sommigen alweer begin september of oktober. Een beetje voorbereidend werk op dat gebied scheelt veel kilometers rijden wanneer een camping gesloten mocht zijn. Met het uitzoeken van de campings bekijken we meteen waar ze draadloos internet hebben of een internetcafe, zodat we weten waar we eventueel aan dit dagboek kunnen werken, onze kinderen, familie en vrienden kunnen mailen of kunnen zien via een webcam en om af en toe eens een blik op de banksite te kunnen werpen.
En verder? Verder zijn er in de loop der tijd stapels(tweedehands) leesboeken aangeschaft, want we houden wel van een goed verhaal, gaan er wat leuke dvd's mee om op de laptop te kunnen afspelen, mochten we zin aan een film krijgen en ook de nodige cd's ontbreken niet. Niet overal hebben ze geweldige radiozenders en af en toe wat muziek is, zeker onder het rijden, wel zo prettig. Maar... er gaat geen tv mee. Dat hebben we nog nooit gedaan en doen we ook nu niet.
De komende weken voor ons vertrek staan er bezoekjes van en aan familie, vrienden en kennissen gepland. Het is fijn om te weten dat mensen ons nog even gedag willen zeggen, het voelt aan als een beetje emigreren (denken we). En daarna is het een half jaar contact houden via internet, maar dat zal valt vast en zeker wel wennen.
Rini en Elly